Το 10ο Ηλιούπολης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Books on Wheels»

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και των Δράσεων Φιλαναγνωσίας που οργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – Το 10ο Ηλιούπολης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Books on Wheels» 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – Το 10ο Ηλιούπολης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Books on Wheels»

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών και των Δράσεων Φιλαναγνωσίας που οργανώνει το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης  η Α΄, η Ε΄και η Στ΄τάξη συμμετέχουν στο  Πρόγραμμα «Books on Wheels» που στόχο έχει να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ξενόγλωσσα βιβλία (αγγλικά), να τα ξεφυλλίσουν, να τα ακούσουν (όσα συνοδεύονται από CD), να τα διαβάσουν στο σχολείο ή να τα δανειστούν και να τα διαβάσουν στο σπίτι. Τα  ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®  είναι  ένα  πρωτοποριακό  πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων.

Το σχ. έτος 2013-14 το 10ο Δημ.Σχ. Ηλιούπολης συμμετείχε στο πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» με βιβλία στα ελληνικά από τη θεματική ενότητα «Οι φίλοι μου». Φέτος δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξης να υποδεχτούν τη βαλίτσα του προγράμματος με 25 αγγλικά βιβλία της θεματικής ενότητας «Travelling around the world».

Η βαλίτσα-θεματικός σάκος περιλαμβάνει βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που  καλύπτουν τρία  επίπεδα αναγνωστικής  ικανότητας. Τα βιβλία θα παραμείνουν στην σχολική τάξη επί τέσσερεις εβδομάδες. Από την πρώτη εβδομάδα της παρουσίας τους στην τάξη τα βιβλία αποτέλεσαν ερέθισμα για μια σειρά από δραστηριότητες όπως θεατρικό παιχνίδι, εικαστική απεικόνιση του περιεχομένου του βιβλίου, προφορική διήγηση (βίντεο), συνέντευξη με τα πρόσωπα του ββλίου, παρουσίαση του βιβλίου με τη βοήθεια ΤΠΕ (powerpoint, Smithsong) κλπ. Ακολουθεί σχετικό βίντεο με τις δραστηριότητες που έκαναν τα παιδιά αφού διάβασαν τα βιβλία κατά ομάδες στην τάξη και πριν ξεκινήσουν να τα δανείζονται  στο σπίτι.
10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης – Το 10ο Ηλιούπολης συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Books on Wheels».

http://www.teachertube.com/video/quotbooks-on-wheelsquot-project-activities-presentation-377209

Το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ  ΡΟΔΕΣ® δημιουργήθηκε  το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία  Η ΠΥΡΝΑ, με  τη συνεργασία την Υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής Aγωγής της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, κ. Μαρία Δημοπούλου. Οι  σάκοι με βιβλία στα αγγλικά δημιουργήθηκαν  με την συμβολή του BritishCouncil και με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s